Aparitia unor ansambluri rezidentiale de dimensiuni mari la marginea marilor orase a dus la necesitatea adoptarii unor masuri de siguranta pentru a asigura securitatea celor care traiesc acolo. Sunt numeroase masuri ce pot fi luate pentru a implementa un astfel de plan, printre ele numarandu-se si instalarea unor porti culisante.
E nevoie de masuri suplimentare de securitate deoarece in aceste ansambluri (care includ adesea drumuri de servitute) ajung persoane neautorizate, care intra in aceste comunitati cu scopul de a fura sau de a comite alte infractiuni. Pentru a elabora si implementa un asemenea plan, e nevoie de acordul tuturor proprietarilor din ansamblu, asa ca o intalnire a tuturor ar fi utila, ea putand fi urmata de adoptarea unor decizii si elaborarea unui plan.
Acest plan trebuie sa tina seama si de alte informatii: care este rata infractionalitatii in zona, cat de multe spargeri de locuinte sau furturi s-au comis in ultimii ani si cat de mari sunt riscurile reale la care este expusa comunitatea respectiva. Oricat de mic sau mare ar fi pericolul, necesitatea unor porti culisante se impune de la sine.
O comunitate de acest tip, in special una de case sau vile individuale, are nevoie, in primul rand, de un gard destul de impunator care sa descurajeze eventualele tentative ale hotilor de a patrunde pe proprietatea privata a oamenilor. La intrarea in complex sunt necesare atat porti culisante, cat si puncte de control in care sa fie prezenti paznici.
Paznicii pot inregistra fiecare persoana sau autovehicul care intra si iese din complex, astfel incat totul sa fie tinut sub control cat mai bine cu putinta. Daca optati pentru un contract cu o firma de paza, nu alegeti chiar cel mai mic pret, deoarece e posibil ca paznicii insisi sa fie persoane dubioase, care colaboreaza cu infractorii. Alegeti o firma cu traditie si renume pe piata de profil, care sa va ofere siguranta deplina pe proprietatea dvs. si a celorlalti proprietari din complex.
Tu stiai aceste lucruri despre automatizari porti culisante
Daca te-ai hotarat sa iti instalezi un sistem automatizat de porti, credem ca urmatoarele informatii iti vor fi de ajutor. Portile automatizate sunt de doua tipuri, cele culisante si cele batante. Fiecare dintre aceste modele prezinta propriile avantaje si limitari pe care trebuie sa le cunosti inainte de a-ti instala un astfel de sistem de acces in propria locuinta sau intr-un ansamblu rezidential.
Investitia facuta in
automatizari porti culisante nu este deloc una mare, daca te gandesti la avantajele pe care le ai si la usurinta cu care ele sunt operate. Portile automatizate se folosesc si in aplicatii industriale, putand fi montate la accesul in firme, companii, depozite, zone industriale si alte asemenea locuri in care accesul se face continuu, insa in mod controlat.
In spatii comerciale si intrarea in curti in care se gasesc materiale depozitate, e foarte bine sa instalati porti automatizate pentru a putea limita accesul persoanelor neautorizate. Din punct de vedere al pretului lor, pretul portilor culisante este mai mic decat al celor batante, componentele necesare automatizarii lor fiind mai numeroase.
Optand pentru automatizari porti culisante, proprietatea dvs. sau compania respectiva pot avea un aspect mult mai frumos, partea estetica fiind clar imbunatatita datorita designului acestor porti automatizate. E bine de stiut si faptul ca portile culisante se deschid intr-o parte, in timp ce portile batante au deschidere pe partea laterala.
Comunitatile inchise de tipul ansamblurilor rezidentiale, un mediu perfect pentru instalarea unor automatizari culisante !
La o prima privire, ni se poate parea ciudat cum oamenii au tendinta de a se inchide intre garduri, porti de fier si alte asemenea structuri metalice menite a le limita libertatea de miscare. In ansamblurile rezidentiale, inchiderea proprietatii comune cu garduri si automatizari culisante reprezinta, totusi, o necesitate, pe care multi administratori de ansambluri au inteles-o pe deplin.
Inca de la inceput, un complex de locuinte trebuie conceput astfel incat sa limiteze accesul persoanelor din afara. Daca nu este izolat prin garduri si porti, mai devreme sau mai tarziu vor aparea situatii in care oamenii se vor confrunta cu furturi din locuinte, masini si alte bunuri personale. Cel mai des se fura acum bicicletele, fie din curtile proprii ale oamenilor, fie din scarile de bloc.
Important este ca la instalarea unei automatizari culisante oamenii din exterior sa nu perceapa acel ansamblu ca pe ceva respingator din punct de vedere estetic. Gardurile instalate nu trebuie sa fie unele agresive, urate sau extrem de securizate, asemenea celor de la inchisori. Comunitatea trebuie sa se bucure de relaxare, de peisajul din jur si de traiul langa ceilalti, nu se fie complet izolata de restul orasului.
Practic, in ultimii ani tendinta este de a reorganiza viata in comunitate, de a izola o micro-comunitate in spatiul ei si de a oferi tot ceea ce este necesar acolo. Sunt si cazuri fericite, in care oamenii reusesc sa creeze un spatiu privat comun la cele mai bune standarde, cu iluminat public, panouri solare care alimenteaza becurile stradale sau chiar cu dispozitive de incarcare a telefoanelor, insa astfel de situatii sunt foarte rare.
In general, la instalarea unor garduri sau automatizari culisante se are in vedere functionalitatea acestora, partea estetica fiind pe locul 2. E bine de stiut ca inchiderea unei comunitati in propriile limite este un obicei vechi al oamenilor. Inca de cand se inchideau in cetati, ei incercau sa se protejeze de cotropitori sau molime, asa ca e normal sa isi doreasca si acum sa traiasca in confort, departe de pericolele din afara.
Printre masurile suplimentare de securitate adoptate in comunitati se numara si cele prin care se instaleaza camere video in ansamblurile rezidentiale, camere care pot filma orice, atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii. Astfel, infractorii nu vor mai fi tentati sa incalce proprietatea lor si de a fura de acolo.
De ce au devenit orasele mari ale Romaniei mediul perfect pentru instalarea unor automatizari porti culisante?
Marile orase ale Romaniei sunt in ultimii ani locurile preponderente in care oamenii isi instaleaza automatizari porti culisante. Din nevoia de a-si proteja familiile si proprietatea, oamenii au tendinta de a se inchide din ce in ce mai mult intre limitele unui anumit spatiu. Dezvoltatorii imobiliari aleg sa construiasca acum comunitati mari de acces sau blocuri, insa acestea sunt de obicei situate in zona in care pericolul venit din exterior este mai mare.
Multi cred ca beneficiile cresterii copiilor in asemenea comunitati inchise sunt numeroase, insa nu este asa. Ei tind sa comunice doar cu copiii din interior, ajungand sa creada ca altii, veniti din afara, nu sunt demni de a interactiona cu ei in acest mediu educational unde toti copiii sunt egali.
Ulterior, copiii ajung sa aiba un comportament cel putin straniu cand ajung in comunitatea in care studiaza, tendinta de izolare de alti copii fiind mai mare. Lucrurile trebuie facute cu masura si bine echilibrate in acest caz, astfel incat cresterea copiilor si integrarea lor in societate sa nu fie afectate de tendinta noastra tot mai mare de izolare.
Un avantaj al comunitatilor inchise (in care sunt instalate automatizari porti culisante) este dat de sentimentul de apartenenta la o comunitate. Oamenii au tendinta de a proteja ceva care simt ca le apartine cu adevarat, deoarece ei simt ca mai devreme sau mai tarziu vor plati pentru ceea ce distrug. Unul dintre marile beneficii ale inchiderii unor astfel de comunitati este dat de faptul ca acolo nu au acces masinile care tranziteaza zona.
Sunt multe situatii in care in zona respectiva este un santier, iar masinile cu materiale de constructii trec pritr-o comuniate doar pentru a scurta drumul parcurs de ele pana la destinatie. Se intampla ca, pe langa instalarea unor automatizari porti culisante, proprietarii acelor locuinte din ansamblul rezidential sa plateasca si pentru amenajarea drumului de acces, drum care este apoi distrus de masinile de tonaj mare care pot trece pe acolo.
In Romania, oamenii nu au inteles inca foarte bine ce inseamna drum privat, adica drumul de servitute. Acesta este drumul pe care nu poate avea acces oricine, deoarece el le apartine celor care detin proprietati in amsamblul rezidential respectiv. Bineinteles, drumul de servitute trebuie sa fie destul de liber si accesibil masinilor de pompieri si salvarilor care pot ajunge acolo, in caz de urgenta. In privinta automatizarilor de la Nice, acsstea vin cu un Sistem inteligent de detectare a obstacolelor, siguranta cetatenilor fiind pe primul plan. Configurarea motoarelor este foarte simpla, din meniul centralei putand fi ajustata viteza si puterea motorului. Intrand pe site-ul nostru beneficiati si de suport tehnic pentru a va alege automatizarea potrivita pentru cerintele dumneavoastra,si tot aici veti gasi oferte speciale Nice. Toate produsele sunt pe stoc, de aceea veti gasi solutii complete de automatizari.